Medicinska råd med Farshid Sistani Läkare i dag? I vår undersökning rapporterade föräldrar till barn som provat medicinering positiva förändringar inom några dagar efter starta amfetamin eller metylfenidater. Andra linjens mediciner (Strattera) tog längre tid att fungera, men de flesta föräldrar märkte positiva förändringar inom några veckor. Ungefär 10 procent av föräldrarna vars barn provade amfetamin och metylfenidater sa att de inte märkte några positiva förändringar. Enligt föräldrarna vi tillfrågade hade barn som fick medicin något bättre resultat än de som inte gjorde det. Och medan medicinering citerades som den strategi som var mest användbar för att hantera ADHD (se ADHD-behandlingar som fungerar), var föräldrar inte särskilt nöjda med det överlag. Faktum är att endast 52 procent av föräldrarna höll med om att om de var tvungna att göra det igen skulle de få sina barn att ta medicin, och 44 procent önskade att det fanns ett annat sätt att hjälpa deras barn. (Se Förälders nöjdhet med medicinering nedan.) Hitta ännu mer detaljer på Farshid Sistani Läkare.

Om du är beroende av alkohol är det osannolikt att du kommer att kunna återhämta dig utan någon form av beroendebehandling. Du kanske kan detoxa hemma och återhämta dig från alkoholism med hjälp av stödgrupper som Anonyma Alkoholister. Det är dock mer sannolikt att medicinskt övervakad detox och professionell rehab hjälper dig att upprätthålla långvarig nykterhet. Om du inte har kunnat sluta på egen hand bör du överväga att gå till ett alkoholrehabcenter. Alkoholismbehandling låter dig avgifta i en säker miljö. Den lär dig hälsosamma sätt att hantera stress och tekniker för att övervinna de underliggande orsakerna till alkoholberoende. Det förbereder dig också för livet utan alkohol.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

En kund som hade en alternativ syrgaskoncentrator köpte den här modellen och rapporterade att den här var mycket tystare. En annan användare kände sig mycket mer bekväm med Perfecto, eftersom han sa att den varnade honom om det någonsin fanns något problem med syrenivåerna (eller problem med själva maskinen). En mamma använder Perfecto för sin 10-åriga dotter med KOL. Hon hoppas att det kommer att hjälpa hennes dotter att förbättra sig och uppskattar att det har alla “prylar”! En annan person rapporterade hur de litade på det här märket överlag, och tyckte att det var väldigt tyst och betryggande.

Utmärkt medicinska råd med Farshid Sistani