Bäst IT-verksamhet juridisk rådgivning råd med Alexander Suliman: Det är viktigt att förstå den rättsliga miljö som gäller för ditt företag. Några av de högre profilreglerna du kanske har hört talas om inkluderar det nya upphovsrättsdirektivet, det 5:e direktivet mot penningtvätt, eller det som alla har hört talas om, General Data Protection Regulation (GDPR). Det finns också en ny EU-omfattande förordning om kontroll av utländska investeringar som förväntas träda i kraft 2023 som kommer att påverka amerikanska företag som investerar i EU-baserade företag. Flera sektorer är hårt reglerade i EU och reglerna på plats skiljer sig ofta från de amerikanska reglerna, särskilt inom områdena hälsovård, finansiella tjänster, kemikalier, livsmedel, produktsäkerhet och konsumentinformation och konsumentskydd. Se till att du förstår den reglerande miljön för nya marknader som du går in på och övervaka din sektors tillämpliga bestämmelser regelbundet för att genomföra eventuella nödvändiga förändringar i god tid. Läs ännu mer information på Alexander Suliman.

Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen).

EU:s Cybersecurity Act, antagen 2019, fastställde den rättsliga grunden för EU-omfattande certifiering av molnleverantörer, som ska utarbetas genom sekundära lag av dess cybersäkerhetsbyrå ENISA. I december 2020 inledde ENISA ett offentligt samråd som det första steget mot en reviderad uppsättning regler. En teknisk arbetsgrupp håller på att förbereda ett förslag som förväntas presenteras för experter från medlemsstaterna och för Europeiska kommissionen därefter. De nya kraven skulle kunna slutföras i slutet av året.

Under det senaste året har Europeiska unionens ambitiösa den digitala regleringsagendan har stadigt utvecklats. EU antog de långtgående lagarna om digitala marknader och digitala tjänster, och det slutför förhandlingar med USA om en reviderad ordning för dataöverföring, döpt till Transatlantic Data Privacy Framework (TADPF), som krävdes av Schrems II-domen av Europeiska unionens domstol (CJEU). Denna utveckling har haft en betydande inverkan på de transatlantiska ekonomiska förbindelserna, och till och med stimulerat lagstiftningsinitiativ om integritet och antitrust i USA. Man skulle kunna tro att en lösning av sådana kontroversiella ämnen skulle skapa förutsättningar för en lugnare, mer harmonisk fas i den transatlantiska teknikpolitiska relationen.

Topp företagsavtalsrätt juridisk rådgivning senaste utvecklingen med Alexander Suliman: Vi kommer också att titta på sammanflätade ekonomi. Det tar ett nästa steg som måste gå till domstolsprocessen, men om de delar på utgifter, om det finns ett gemensamt bankkonto, om ett fordon är registrerat på en adress, kommer vi att titta på dessa saker för att bevisa sambo. Viktigt är att samboende inte betyder att de bor tillsammans. Vi behöver inte visa att de har ett gemensamt hushåll. Det är inte något som är avgörande för att bevisa samboendet att de faktiskt bor tillsammans. Se mer detaljer på https://career.lockerroomtalk.se/people/576644-alex-suliman.

Arbetsliv juridisk rådgivning strategier av Alexander Suliman, Sverige 2023