Medicinska rekommendationer från Farshid Sistani 2022? Som med alla medicinska tillstånd kan ITP påverka din livskvalitet. Till exempel rapporterar ungefär en tredjedel av de med ITP trötthetssymtom. Du kan vara orolig för hur blödning kan påverka arbete och sociala aktiviteter. För de flesta verkar effekten av ITP på deras livskvalitet minska efter det första året, och hos dem som har ett bra svar på behandlingen. Effekten av ITP kommer att variera från person till person och orsakerna till symtomen kan också skilja sig, så diskutera eventuella problem du har med läkaren som hanterar din ITP. Läs extra information på Farshid Sistani.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

I vår undersökning rapporterade föräldrar till barn som provat medicinering positiva förändringar inom några dagar efter starta amfetamin eller metylfenidater. Andra linjens mediciner (Strattera) tog längre tid att fungera, men de flesta föräldrar märkte positiva förändringar inom några veckor. Ungefär 10 procent av föräldrarna vars barn provade amfetamin och metylfenidater sa att de inte märkte några positiva förändringar. Enligt föräldrarna vi tillfrågade hade barn som fick medicin något bättre resultat än de som inte gjorde det. Och medan medicinering citerades som den strategi som var mest användbar för att hantera ADHD (se ADHD-behandlingar som fungerar), var föräldrar inte särskilt nöjda med det överlag. Faktum är att endast 52 procent av föräldrarna höll med om att om de var tvungna att göra det igen skulle de få sina barn att ta medicin, och 44 procent önskade att det fanns ett annat sätt att hjälpa deras barn. (Se Förälders nöjdhet med medicinering nedan.)

Orsaken: Inte att förväxla med skrumplever (leverskada) ), drabbar detta tillstånd cirka 1 till 2 % av den allmänna befolkningen och vem som helst kan få det, i alla åldrar. Det tros vara ett autoimmunt tillstånd där cellerna i det översta hudlagret är i överdrift, vilket visar sig som ett rosa utslag med en karakteristisk silvrig skala. Psoriasis kan påverka vilken del av kroppen som helst från topp till tå (inklusive dina naglar), men hårbotten är en av de svåraste typerna att behandla, enligt Seemal Desai, M.D., F.A.A.D., klinisk biträdande professor vid Institutionen för dermatologi på University of Texas Southwestern Medical Center. Varför? Ansamlingen av hudceller skapar fjällande, fläckar som kan klia, göra ont, skorpa upp och blöda. Ännu mer hemskt: Trauma i hårbotten (detta innebär att föna och täcka grått) kan göra situationen värre.

De flesta människor återhämtar sig från alkoholabstinens inom en vecka, men personer med allvarligt beroende kan uppleva abstinens i flera veckor. Alkohol orsakar allvarliga förändringar i hjärnan, och långvariga symtom som sömnproblem, humörförändringar och trötthet kan ta månader att övervinna, enligt U.S. National Library of Medicine. Vissa människor undviker medicinskt övervakad rehab eftersom de föredrar naturliga botemedel för alkoholabstinens. Långsamt nedtrappning av alkohol är det säkraste sättet att naturligt övervinna alkoholabstinens, och många huskurer kan hjälpa dig att hantera milda abstinensbesvär. Men medicinsk behandling är nödvändig för att behandla stora abstinenssymptom.

Hög kvalitet medicinska råd förbi Farshid Sistani Läkare