Hög kvalitet furu trappa design onlineföretag ? Vackra trätrappor, Tillverkas på beställning: Designa en helt ny trappa som passar ditt utrymme! Välj design, material och ytbehandling med vår online designer – och beställ direkt på internet! Genom att kombinera över 100 års expertis inom träbearbetning med den senaste tekniken, kan vi designa och tillverka den perfekta trappan för ditt hem. Läs ytterligare detaljer at Trapp. Design: Modern, klassisk, öppen eller stängd? Välj en design som passar just er!

Det finns även tecken på hur vissa trappor designats i ojämna stegdjup såväl som steghöjder för att försvåra det ytterligare för fientliga soldater. Detta går helt emot vad vi diskuterade i vår tidigare artikel, men under medeltiden fyllde det faktiskt en funktion. Så om du inte tänkt bygga ett torn med syfte fäktas med svärd i din egna trapp avråder vi dig starkt från denna metod. För att bespara dig frågan om ”världens äldsta trappa” kan vi informera om att den ryktas befinna sig i sydöstra Turkiet. Utgrävningar tyder på att denna trappa är omkring 9000 år gammal, men på grund av dess skick är det svårt att fastställa något mer konkret gällande dess användningsområde.

Denna formel är välkänd bland arkitekter men tenderar att användas av alla aktörer som har att göra med konstruktion av trappor. Syftet med trappformeln är att kunna utforma trappor som har ett komfortabelt förhållande mellan stegdjup och steghöjd. Om än många är medvetna om att formeln har ett antal brister är det än idag ett av de främsta hjälpmedeln för att skapa och beräkna trappor och dess bekvämlighet. För att skapa en bra trappa, både i teorin och praktiken, bör den anpassas efter optimal bekvämlighet. Trappformeln är troligen ditt bästa verktyg för att vara säker på att du får en trappa där så många människor som möjligt är bekväma att använda den. Detta på grund av dess beräkning av korrelationen steghöjd och steglängd.

Nästa steg är att bestämma om du vill ha räcke och/eller handledare och på vilken sida om trappan de ska monteras. Du kan även välja att beställa extra räcken och stolpar för att ha på ovanvåningen. Dessa kallas ibland även barriärer, men vi har valt att använda termen ”räcke” på alla ställen i vår Online designer. Du kan också välja formgivning på räcke och handledare. Låt oss börja med de vanligaste trapptyperna. Om du byter ut en gammal trappa är det vanligaste att man ersätter den med samma form men om du samtidigt bygger om eller bygger nytt har du fler möjligheter att förändra ditt hem och då är det bra att känna till vilka former du kan välja mellan. Läs ännu mer info at https://stepsta.se/.

Har ni fysiska färgprover? Ja, vi kan erbjuda fysiska färgprover (för de färger och kombinationer som finns i vår Online Designer). Kontakta oss med vilket träslag/färg/bets ni är intresserad av så skickar vi hem detta tillsammans med en retursedel. Kan jag välja material för min trappa? Ja, du kan välja mellan ett antal olika material för de olika delarna av trappan, såsom trappsteg, sidostycken och räcken. Vi arbetar kontinuerligt med att utöka vårt sortiment av olika träslag. Vanliga träslag på trappor är furu, ask, bok samt naturligtvis ek. Du ser alla tillgängliga materialval och hur de påverkar priset på trappan direkt i vår online-konfigurator.

Utmärkt designa trappa onlinetjänster